Turn signal bulbs - VTXOA
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 02-11-2013, 08:17 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Orange, CA
Posts: 17
Turn signal bulbs

I have a 2006 VTX 1800S3. Does anyone know what kind of turn signal bulbs it uses? My RF is dual bayonet (1157A) and the other three are single bayonet (1156A). Is that correct? They all work properly. Why aren't they all the same? I want to replace the bulbs, as they are getting old. Thanks for the help.
Wild Man Bill is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 02-11-2013, 09:34 PM
Senior Member
 
Hans&Feet's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Conyers/McDonough, GA
Posts: 7,430
Garage
Per the After 05 1800 R-S-T schematic they are single filament aka 1156.
Look in the RF socket, see one pin?? Then someone forced a 1157 into it with offset bayonet and were lucky to get continuity..
If the TS stalk was replaced with an older one then they only used the high wattage filament or both in parallel.

2005 1300c Red, Mustang seat, HK 2.5 straights. Leds for safety-front & back.
171,227 VTX miles...​On 11th frt tire, 14th rear tire
When you stop learning, you are dying.
Hans&Feet is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 02-14-2013, 11:06 PM
Senior Member
 
Glenn W's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: S.E. WI
Posts: 2,061
Both fronts are supposed to be dual filament (1157) and both rear are single (1156). The reason is that per DOT regs, the front turn signals must have a running light function also i.e. always on to help make the bike more visible to the front. You could change the rear turn sockets to dual filament use but them you'd need red lenses because rear running lights have to be red.
Glenn W is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 02-15-2013, 12:06 AM
Member
 
rover's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Mentor, oh
Posts: 55
you could try these

I put 2157 in the front. exact fit, but a little brighter when the turn signal is on than the 1157.


good luck.
rover is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 02-15-2013, 07:40 AM
Senior Member
 
Hans&Feet's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Conyers/McDonough, GA
Posts: 7,430
Garage
06 1800 R,S,T uses a ONE filament bulb up front and the $90 light controller/flasher.
Here is the schematic on Bare's site::
http://tech.bareasschoppers.com/wp-content/image_gallery/resources/wire_schematics/06+_VTX1800_R-S-T_schematic.jpg



2005 1300c Red, Mustang seat, HK 2.5 straights. Leds for safety-front & back.
171,227 VTX miles...​On 11th frt tire, 14th rear tire
When you stop learning, you are dying.
Hans&Feet is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 02-15-2013, 10:14 AM
Senior Member
 
Glenn W's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: S.E. WI
Posts: 2,061
Quote:
Originally Posted by Hans&Feet View Post
06 1800 R,S,T uses a ONE filament bulb up front and the $90 light controller/flasher.
Here is the schematic on Bare's site::
http://tech.bareasschoppers.com/wp-content/image_gallery/resources/wire_schematics/06+_VTX1800_R-S-T_schematic.jpg


oops! Good catch. I was wr, wr, wro, um negatively correct...
Glenn W is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 02-17-2013, 09:21 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Orange, CA
Posts: 17
Thanks to all of you

Thanks to all of you for the great advice. My mechanic told me that someone did force an 1157A in the right front turn signal and actually got it to work. I got creative and replaced all the bulbs with LED and a load equalizer and HID for the headlight. I look like a UFO coming at you now. I better not hear the phrase "I didn't see you" anymore, although I am sure I will. FYI, I have the Hondaline light bar (replaced the H3 bulbs with LED), two Kuryakyn large silver bullets mounted to my crash bar (replaced the M16 bulbs with LED), and the HID headlight from Custom Dynamics. I also have the Kuryakn triple whammy installed so that I have running lights. When I had the original light bulbs installed, my voltage at idle with all the lights on and the turn signal blinking was 11.3 volts. I couldn't use my running lights in town because it ran down the battery and sometimes it wouldn't start. Idle is set at 1000rpm. Now that I am HID and the rest LED, I am getting 14.3 volts at idle and can use all my lights all the time. Life is good! I also had the Screamin Banshee horn installed and boy is it LOUD! One word of caution. When the stupid cager starts to pull into your lane and you let them have it with the horn, be careful of their reaction. They are liable to need a change of underwear. Ride on!
Wild Man Bill is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the VTXOA forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome