VTXOA - Reply to Topic
Thread: USB charging issue - AKA Gremlin Chasing Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the VTXOA forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
11-16-2017 09:12 PM
quack4du
Quote:
Originally Posted by Hans&Feet View Post
5 volts normal, 4.94 volts is the only good one if testing from Pin 1 to Pin 4

But what are you comparing it to?
Pin 1 +5 volts
Pin 2 Data -
Pin 3 Data +
Pin 4 Ground

https://upload.wikimedia.org/wikiped...px-USB.svg.png

Vibration in the connector may have worn down the conductor.
I just put a small amount of Dielectric grease on my micro USB plug.
Thinking the connectors are worn from vibs too. I use the phone for everything while riding...tunes, nav, and a speedometer app.
Oh well, another Thanksgiving weekend project.

Sent while not driving 55
11-16-2017 08:10 PM
Hans&Feet 5 volts normal, 4.94 volts is the only good one if testing from Pin 1 to Pin 4

But what are you comparing it to?
Pin 1 +5 volts
Pin 2 Data -
Pin 3 Data +
Pin 4 Ground

https://upload.wikimedia.org/wikiped...px-USB.svg.png

Vibration in the connector may have worn down the conductor.
I just put a small amount of Dielectric grease on my micro USB plug.
11-16-2017 06:29 PM
quack4du
USB charging issue - AKA Gremlin Chasing

Installed a USB power port for charging SAMSUNG S5 Galaxy. Worked flawlessly for 3+ years. Now, the phone "connects / dis-connects" from charging status. Connects for about 3 seconds, then disconnects for about 10 - 12 seconds.
Took voltage readings from the four tabs in USB port.

From left to right in the image, readings are:
1. 1.8 mV
2. 1.979 V
3. 2.66 V
4. 4.94 V

So, does anyone know what the voltages should be?

Trying to troubleshoot and confirm the problem before just replacing parts. The phone charges everywhere else (car, home, etc). Took the charging cable (USB Port to Phone) and tried it in car and AC, works great. So I think the problem is the cable/USB Port....

Sent while not driving 55

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome