VTXOA - Reply to Topic
Thread: Brand-used vtx problems. Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the VTXOA forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
06-17-2019 02:39 PM
EuroDude Checked spark plugs?

The VTX 1300 is heaps and bounds faster than the VStar 1100. The difference in power is very noticeable. If you ain't noticing it, then something is wrong with your VTX.
06-17-2019 02:30 PM
frnkcat Welcome.....?
Come and gone in a heated rush!!!
06-17-2019 11:34 AM
Oldude1 Could be as simple as running a tank or two of Chevron Techron fuel system cleaner through it.
06-16-2019 10:40 PM
John1028 Black smoke sounds like it's running rich.

My new to me vtx 1300 came with a mouse nest in the air cleaner. Restricted air flow will cause a rich condition.

Plugged jets will cause it to run lean, not rich. Vacuum leaks also cause lean condition. Plugged fuel filter will also cause a lean condition.

Pop off the air filter and see if the bike runs better if so look for some air restriction.
06-16-2019 08:56 PM
cc rider I had the problem of it bogging at wot but it took a few seconds to act up after opening it up. It was the petcock diaphragm. Couldnt hurt to check it
06-16-2019 07:09 AM
steveroy60 Welcome from Daytona Beach, enjoy and ride safely.
06-15-2019 09:22 PM
skeeter69392 sounds like crappy gas.
fill er up with non ethanol and see if it clears itself up before taking things apart.
should notice a difference fairly soon if its bad gas.
06-15-2019 09:12 PM
Donnie Downer Slide diaphragm comes to mind
06-15-2019 08:19 PM
Hans&Feet Welcome to the VTXOA!

How long has it been parked since previous owner rode it?
Ethanol gas causes clogged jets and clogged emulsion tube holes.

Check/replace vacuum hoses. Hoses crack/split on the ID, vacuum leak can reduce fuel flow.

Test fuel flow, remove hose to carb, have a catch can ready, apply vacuum to petcock vacuum port.
You should have a good fuel stream.

Some of your comments sound like the slide valve diaphragm could have tears in it.

Black smoke at idle, clogged orifices and possibly high float level.

Both exhaust ports getting hot shortly after being started??
06-13-2019 11:06 PM
jagrulz555
Brand-used vtx problems.

Just bought an 07 vtx 1300 from a family friend. 12k miles, $3300.
When I test rode it, it seemed like it was choking a little when I threw down Wide Open Throttle WOT.
I pulled the choke out a little and it bogged down, it would start again without moving the choke and when I pulled it out about halfway, it seems to run and idle fine. First year is a little slow, I get to second and it bogs when it's WOT.
I'll let off and my acceleration starts to feed up again. Going through all the gears, it seems a little slow, but if I keep it at Normal acceleration it doesn't act up. Until about half way through 5th.
Fuel filter comes to mind, God forbid a carb clean.
The only other indicator that somethings a little off is I'm getting the slightest hint of black smoke from the exhaust.
Any recommendations? Ideas of what it could be? I just came from a Vstar 1100 so a 1300 shouldn't be slower I'd think.... πŸ˜‚
Thanks for the help in advance

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome