Honda VTX Forum banner

backfire

  1. VTX 1300 Riders Board
    Hi, just want to say hello. I own a 07 1300r and installed cobra slip ons and have decel backfire. From searching this forum for answers I decided purchase glens perm a/f tool to avoid repeat work. :shock: Kind of worried if the website is still alive and processing orders. If anyone can...
  2. VTX 1300 Riders Board
    I am new to the VTX and the forum. I have a 2004 1300 C with around 6600 miles (purchased in May with 4881 miles). It was stock when I purchased it and I did a couple of modifications I found here. I have limited knowledge of motorcycles, so this is a learning experience. I have a couple of...
  3. VTX 1800 Tech Board
    I recently bought a 02 1800c with only 4k miles on it. The guy wasn't too bright and let it sit outside in DC since last August. I barely rode it around the block, sputtering (because of bad gas). I bought it, stopped at the first gas stationed I saw and put fresh gas in. She ran a lot better...
  4. VTX 1300 Riders Board
    Long time member, first time poster. I went for a long ride yesterday and started noticing a vibrating "tinging" sound coming from the exhaust pipes. Thought maybe the heat shield was loose, but had to ride home anyway, so i left it alone. Along the way home, I began noticing a lot of...
  5. VTX 1300 Riders Board
    I went out for a ride this afternoon and was cruising in fifth at a low RPM. I tried to pass someone and cranked on it. When I did the bike stuttered, let out a massive backfire and then took off. Sometimes at idle if you snap the throttle it will pop and backfire as well. It did this a few...
  6. VTX 1300 Riders Board
    Ok guys, Im aware of many other threads regarding this situation, but I wanted to describe mine and see if there was someone who could either guide me to the right thread or help me with my specific issue. I recently installed some Cobra Slip Ons. Ive had them for about 600 miles and they were...
  7. VTX 1300 Riders Board
    I have a 2008 VTX 1300 R Whether choked or not, it sputters when starting up (regardless of temp), runs fine after 2-3 miles. If I stop on a ride to take a break, and fire it back up after a 10-15 min break, it sputters and dies, then runs fine after a minute or so. I have Cobra Classic slash...
Top