Honda VTX Forum banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
Hi folks, I bought this 07 VTX 1300 about 12 days ago in Ohio...The whole way back to Pa. ran like a champ..Has ran like a champ UNTIL while planning a trip to Fla on July 19th figured should do some maintenance....Probably should have left it alone with only 24k miles on it.
I drained changed the oil, coolant, and rear gear lube...Lifted tank for access to rad cap and after changing the coolant I hooked a hose to the fuel line opening pulled from petcock, and while pouring fuel into a funnel up on other end of tube held @ eye level started the bike...It ran 20 sec or so then quit...So I started again and it ran less...So put that fuel line back in place, pushed the tank back on, started it and waited until coolant was visible coming onto rag have way down from cap...Thought all was well until next day when pulled out of shed and started....Ran about 20 sec and quit...Happened 3 - 4 times till I quit because of drain on battery..Hooked the trickle charger up to it and after coming home @ night charge lite was off meaning charged...Before starting took a real good look around everywhere I was working on it and found a tiny hose (perhaps a breather) disconnected from left rear side of pet cock...Put that back on and started...Seemed OK....Next day started up but had a backfire on decel...Has had it since...I saw mentioned on here "should not need choke" well I did try using it briefly but stopped when had no affect.....
I'm nervous about riding this awesome machine to Florida from Pa like this because I know this issue can't be good for the engine, carbs etc.
Any help deeply appreciated.
Thanks soooo much,
Buster
PS. Has drag pipes but did not backfire prior to doing this work on it.

 

·
Registered
Joined
·
11,577 Posts
You probably have an open vacuum hose at petcock.
Two "Tee" fittings, several hoses, one to PAIR valve if you have it.
Intake manifold is vacuum source.

Vacuum Hoses also crack on the interior causing vacuum leaks.

You can read Eurodude adventures because he pulled a vacuum hose off.
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Good riding to you sir. I have a 2007 vtx1300c that had decel back firing problems. I corrected the problem by de-smogging the bike.Not only did it clear the backfire but the bike runs fantastically better. There are several forums here on it. You may consider this option. Good luck and ride safe.
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
I use non ethonal and run sea foan in my tank every couple of months.. my 07 vtx 1300 r quit backfiring. Replace all 3 of the small hoses that come off the petcock . Just to be on the safe side i bought all new hoses for the bike.. kept all the old hoses and take them with me for my long rides just knowing if i blow 1 i have an extra in the bags
 
1 - 11 of 11 Posts
Top